Projekt Uchwały Obywatelskiej - Stawki

Idziemy po swoje - 21 lat bez zmiany stawek za przejazd taksówką - projekt uchwały obywatelskiej

Koleżanki i Koledzy !!!!!
Zbyt długo czekamy na podniesienie "głodowych"stawek za przejazd taksówką. Złozyliśmy kikanaście pism w tej sprawie które wiecznie trafiały do kosza, przeprowadziliśmy dzisiątki rozmów które zawsze kończyły się jedynie obietnicami. Do chwili obecnaj nic się nie zmienia, a inflacja i koszty prowadzenia działalności galopują w oszałamiającym tępie.
Wieczne czekanie - na co? Na kolejne niespełnione obietnice! My taksówkarze nie możemy już dłużej czekać, nie możemy czekać kolejne 27 lat. Każdy z nas ma zobowiązania finansowe, ma rodzinę i zasługujemy na godziwe życie.
Cel jest wspólny i działania w tej kwestii też są wspólne.
NSZZ Solidarność wspólnie z Związek Zawodowy Warszawski Taksówkarz, KIGT Krajową Izbą Gospodarczą Taksówkarzy oraz Samorządnym Związkiem Zawodowym Taksówkarzy Rzeczypospolitej Polskiej stworzyliśmy projekt uchwały obywatelskiej w sprawie ustalenia nowych cen urzędowych za przewozy taksówkami osobowymi na terenie m. st. Warszawy.
Projekt uchwały znajdziesz tutaj:
Teraz potrzebujemy waszego poparcia i Waszych podpisów pod tym projektem.
Aby projekt uchwały mógł być procedowany na Sesji Rady Warszawy, musimy uzbierać minimum 300 podpisów. Pod projektem uchwały może podpisać się każdy, nie tylko taksówkarz, każdy kto ma meldunek warszawski. Dajcie do podpisu listę swoim znajomym, swoim rodzinom, listę do podpisu możecie pobrać tutaj:
nie wpisujcie liczby porządkowej przy zbieranych podpisach.

Projekt uchwały obywatelskiej chcemy złozyć jeszcze w kwietniu 2022 roku, aby mógł być głosowany na Sesji Rady Miasta 12 maja 2022 roku.
Jeżeli projekt nie będzie procedowany lub zostanie odrzucony, bedziemy musieli podjąć działania protestacyjne do których zawczasu się przygotowujemy, aby po raz kolejny nie odciągać naszych spraw w czasie.

O wszystkich działaniach i efektach naszych prac bedziemy na bieząco informować na związkowym fanpage

następnyHerb m.st. Warszawy jest zastrzeżony znakiem towarowym.